Hotel chique badkamer

Wat is een hotel chique badkamer?

Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in een badkamer met de hotel chique stijl elementen die zo afkomstig kunnen zijn uit een vijfsterrenhotel. De hotel chique stijl is de laatste jaren ontzettend populair geworden en kun je herkennen aan de luxueuze badkamerelementen, zoals gouden kranen, marmeren tegels, exclusieve doucheruimtes, en zachte, gladde stoffen. Functionaliteit is ook van belang in deze badkamer, waardoor er genoeg opbergruimte is. De veelzijdigheid van de hotel chique stijl is juist wat veel mensen aantrekt. Voor meer informatie over welke hotel chique stijl bij jou past, is het raadzaam om langs te komen in onze showroom te Roermond waar onze interieurontwerpers je op maat gemaakt advies kunnen geven over wat bij jouw interieur past.

Showroom

Jacob Romenweg 5, 6042 EZ Roermond
0475 – 256 700 info@italiaansekeukens.com

Kan een hotel chique slaapkamer ook?

De hotel chique stijl kan in meer dan alleen de badkamer gebruikt worden. Je kunt de stijl in meerdere vertrekken toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een hotel chique stijl in je woonkamer met warme basiskleuren zoals beige en taupe. In een hotel chique slaapkamer kies je juist meer voor donkere kleuren, zodat jouw nachtrust voorop staat. Denk aan kleuren als donkerblauw, donkerbruin en zwart. Zeker in je slaapkamer is het bovendien van belang om luxe en zachtheid in de accessoires aan te brengen, zoals fluwelen kussens en luxueus beddengoed.

Badkamer inspiratie voor een hotel chique stijl

De materialen die ingezet worden, zijn bepalend voor jouw luxueuze badkamer. In een hotel chique badkamer vind je veelal natuurlijke materialen, zoals marmer. Ook natuursteen is een veelgebruikt materiaal in dit type badkamer, want natuursteen oogt luxueus en het is ontzettend onderhoudsvriendelijk. Natuurlijke materialen worden gecombineerd met materialen, die luxe en elegantie uitstralen zoals koperen kranen. Ook zachte materialen worden ingezet in de accessoires bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan een wollige badmat.

Tegels kunnen alles

Tegels passen prima in een hotel chique badkamer. Je kunt tegels pakken in een natuurlijke look, zoals marmer of keramiek, maar ook bronzen of gouden tegels kun je prima verwerken in je badkamer. Het komt bovendien steeds vaker voor dat meerdere tegelsoorten met elkaar gecombineerd worden in vloeren en wanden van de badkamer.

De kleuren van een badkamer in hotel chique stijl

De kleuren van een hotel chique badkamer moeten vol zijn met een warme tint. Dat betekent echter niet dat de kleuren noodzakelijkerwijs donker hoeven te zijn. De kleuren moeten warm en stijlvol aanvoelen en ogen. Mooie voorbeelden om te gebruiken zijn donkergroene kleuren of bordeauxrode tinten. Kleuren die je beter kunt vermijden in dit soort badkamers zijn pastelkleuren en felle neontinten, want zij vormen een speelsheid en frisheid die niet thuis horen in de elegantie die een hotel chique badkamer wil realiseren.

Geschikte vloer bij de hotel chique badkamer

Bij hotel chic stijlen komen kleuren als goud, donkergrijs, donkergroen en warme tinten veelal voor in de muren, vloeren en accessoires, omdat deze kleuren stijl uitstralen. De vloer van je badkamer in hotel chic stijl moet deze stijl versterken, waardoor de vloerkeuze van het grootste belang is. PVC vloeren met een authentiek hout dessin zijn bijvoorbeeld een prachtige toevoeging, maar veelal wordt in verband met de vochtigheid in de ruimte gekozen voor tegels met een natuurlijke look, zoals grote keramische tegels.

Wil jij een badkamer in hotel chique stijl in Limburg?

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om jouw badkamer die felbegeerde hotel chique look te geven? Of ga je toch liever voor wellness badkamer of een Italiaanse badkamer? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Abitare om langs te komen voor een adviesgesprek. Onze interieurontwerpers achterhalen met gemak uw woonwensen en -behoeftes en stellen op basis daarvan uw nieuwe badkamerinterieur samen. We werken hierbij met een moodboard, waardoor je ook goed voor ogen hebt welke materialen en kleuren er gekozen worden. Wil je bovendien je badkamer gelijktijdig onder handen nemen met andere vertrekken, dan kunnen we je ook een interieur totaalconcept leveren. Allemaal vrijblijvend en op maat gemaakt.