Italiaans interieur

Italiaans interieur

Een Italiaans interieur is wereldwijd bekend om zijn elegantie, tijdloze schoonheid en verfijnde esthetiek. Dit interieurontwerp weerspiegelt de rijke culturele geschiedenis en artistieke erfenis van Italië. Ben je dus op zoek naar een luxueus Italiaans design in huis? Bij Abitare Keuken en Interieurarchitectuur in Roermond ben je aan het goede adres. Hoewel onze specialisatie ligt in de verkoop van Italiaanse design keukens, hebben wij onze pijlen inmiddels ook gericht op de Italiaanse binnenhuisarchitectuur. Van Italiaanse designerstoelen tot complete day systems van Italiaanse makelarij en Italiaanse badkamers: wij hebben het allemaal!

Ons assortiment

SHOWROOM

Jacob Romenweg 5, 6042 EZ Roermond        0475 – 256 700            info@italiaansekeukens.com

Wat is een Italiaans interieur?

Bij een Italiaans interieur is functionaliteit de prioriteit. Strakke vormen en hoogwaardige materialen komen terug binnen dit design. De interieurs maken uitgebreid gebruik van luxe materialen zoals marmer, travertijn, en kristal. Deze materialen geven een gevoel van weelde en schoonheid aan de ruimte. Daarnaast is vakmanschap van belang, waardoor de interieurs uniek zijn. Warmte staat centraal in de Italiaanse designs. Denk aan kleurenpaletten met aardetinten zoals terracotta, diepe roodtinten en zachte goudtinten. Italiaanse meubels stralen verfijning uit. Klassieke, authentieke ontwerpen met de hand vervaardigde details zijn typerend voor deze stijl.

Rijke materialen en warme kleuren

De Italiaanse designermerken kennen geen minimalistische interieurs. Extravagantie en uitbundigheid zijn kenmerken van Italiaanse interieurontwerpen. Combinaties van rijke materialen, zoals marmer en fluweel, met bescheiden bases zijn wel mogelijk. Warme, intense kleuren, zoals robijnrood en terracotta, sieren veel interieurs van Italiaanse designers. Dit levert de nodige dramatiek aan je huis, alsof je je in een balzaal bevindt.

Vintage karpet

In Italië staat nog steeds het verleden centraal en dat laten Italiaanse designers graag in hun interieurontwerpen terugkomen. Imperfecties in de ontwerpen en materialen laten zien dat er geleefd wordt en zorgen juist voor schoonheid aan het geheel. Daarom vind je bijvoorbeeld karpetten terug met een ‘versleten’ of vintage uiterlijk.

Voordelen Italiaanse inrichting

Een Italiaanse inrichting straalt onmiskenbare elegantie en stijl uit. Het gebruik van luxe materialen, verfijnde meubels en kunstwerken voegt een vleugje klasse toe aan elke ruimte. De warme kleurenpaletten en zachte stoffen creëren een gezellige en uitnodigende sfeer in huis. Het is de perfecte omgeving om te ontspannen en tot rust te komen. De tijdloze aard van Italiaanse interieurs betekent dat je niet snel uitgekeken raakt op je decor. Het blijft jarenlang aantrekkelijk en actueel. Hoewel traditionele Italiaanse inrichtingen zeer geliefd zijn, kun je ook moderne elementen toevoegen aan je inrichting. Hierdoor kun je een unieke mix van stijlen creëren die perfect past bij jouw persoonlijke smaak. Op zoek naar een Italiaanse keuken in Maastricht? Klik dan hier!

Italiaans interieur design: authentieke meubels

Italiaanse meubelontwerpers staan bekend om hun ongeëvenaarde vakmanschap. Elke meubel wordt met de hand vervaardigd met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen. Het meubilair heeft vaak een tijdloos ontwerp. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze lang meegaan en in verschillende interieurstijlen passen.

Made in Italy: teken van luxe

Italiaanse designers staan bekend om hun elegante werken en hun perfectionisme. Het Made in Italy keurmerk, wordt vandaag de dag gezien als een keurmerk van kwaliteit en authenticiteit. De interieurs kenmerken zich door functionaliteit vermengd met een vleugje glamour en verfijndheid. Massaproductie kom je zelden tegen, want alleen het perfecte product wordt op de markt gebracht. Daarom vallen Italiaanse interieurs in een hoger prijssegment, maar je bent wel verzekerd van unieke inrichtingen die lang meegaan.

Badkamers
Interieurs

Italiaans design bij Abitare

In design interieurs investeer je. Daarom moet je weloverwogen besluiten nemen. Bezoek om deze reden eens de showroom van Abitare Keukens te Roermond. Een interieur moet je beleven, voordat je weet wat bij je past en wat niet. De medewerkers voorzien je graag van advies en helpen je aan hoogwaardige interieuroplossingen in Limburg. Er is van alles mogelijk bij het op maat maken van je interieur. Bovendien wordt er gekeken naar wat je wilt in combinatie met wat je wil uitgeven. Wij zorgen ervoor dat een match mogelijk wordt. Daarnaast bieden wij niet alleen alles aan om een design interieur te creëren, maar ook hebben wij high end keukens van Italiaans design. Bekijk nu ook onze Italiaanse keukens.