Houten vloeren Limburg

Houten vloeren in Limburg

Ben jij ook helemaal weg van de tijdloze uitstraling, die houten vloeren je biedt? Ben je daarom op zoek naar houten vloeren in Limburg? Dan ben je bij Abitare op de juiste plek. Onze vloerspecialisten staan in onze showroom te Roermond klaar om je te helpen jouw ideale houten vloer uit te kiezen. Bovendien kunnen wij je high end keukens en design badkamer aanbieden. Maak nu snel een afspraak en ontdek zelf alle voordelen van een houten vloer in huis.

SHOWROOM

Jacob Romenweg 5, 6042 EZ Roermond        0475 – 256 700            info@italiaansekeukens.com

parketvloer
houten vloer

Onze soorten houten vloeren

Parketvloeren heb je in allerlei soorten, diktes en patronen. Een van de populairste houtsoorten is eikenhout door de hardheid van het hout, de natuurlijke en unieke look en de sfeer die een dergelijke vloer aan een vertrek brengt. Voordat je een keuze kunt maken welke vloer bij jouw woning past, moet je eerst de verschillen weten tussen de verschillende patronen en type houten vloeren die er zijn. Je hebt:

 • Lamelparket: parket dat bestaat uit drie lagen hout, die kruislings verlijmd worden.
 • Bourgogne houten vloeren: hardhouten vloeren
 • Duoplanken: vloeren waarbij planken worden gebruikt, die bestaan uit meerdere lagen hout.
 • Visgraat vloeren: visgraat vloeren worden gelegd in een patroon dat lijkt op de graat van een vis. De planken worden gelegd in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar.
 • Hongaarse puntvloeren: deze vloeren lijken op visgraat vloeren, maar bij een Hongaarse punt vloer worden de planken onder een hoek van 45 graden gelegd, wat resulteert in een zigzagpatroon.
 • Massieve stroken: massief parket bestaat uit planken van verschillende breedtes en diktes.
 • Blokpatronen vloeren: vloeren bestaande uit vierkante blokken van vier of vijf houtplanken, die afwisselend verticaal en horizontaal gelegd worden.
 • Kasteelblokken vloeren: vloer bestaande uit vierkante blokken van circa 15-16 centimeter bestaande uit hardhout.
 • Spijkerloos tapis: prefab tapisvloer of tweelaagse tapis.
 • Scheepsdekvloeren: houten dekvloeren met lange, smalle houtlatten of juist brede planken.
 • Kopshouten parket: sterkte parketvloeren bestemd voor intensief gebruik.
parketvloer

Voordelen van een houten vloer

Houten vloeren hebben tal van voordelen die ze tot een populaire keuze maken bij woninginrichting. Houten vloeren stralen een natuurlijke schoonheid uit die warmte en karakter toevoegt aan elke ruimte. Het natuurlijke patroon en de nerven van het hout creëren een tijdloze en esthetisch aantrekkelijke vloerbedekking, die past bij vele interieur totaalconcepten. Houten vloeren zijn duurzaam en kunnen jarenlang meegaan bij het juiste onderhoud. Ze kunnen tegen een stootje en behouden hun schoonheid, zelfs in drukke huishoudens. Met regelmatig onderhoud kunnen houten vloeren generaties lang meegaan. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, afwerkingen en breedtes, waardoor er een breed scala aan ontwerpmogelijkheden is. Of je nu van een rustieke, traditionele uitstraling houdt of een modern en strak interieur verkiest, er is een houten vloer die bij jouw stijl past. Bezoek onze showroom in Roermond en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Parketvloer in Limburg in combinatie met vloerverwarming

Een houten vloer werkt bij luchtvochtigheid en droge lucht door uit te zetten of juist te krimpen. Dit komt, doordat hout een natuurproduct is. Hiermee wordt rekening gehouden tijdens het leggen van je vloer, omdat er anders scheuren en kieren in je vloeren kunnen ontstaan. Wij hebben bepaalde legtechnieken, waarmee we dit voorkomen. Zo kun je zelfs vloerverwarming onder je houten vloer plaatsen.

parketvloer
Parketvloer

Gebruik en onderhoud van een parketvloer

Omdat hout een natuurproduct is, is er speciaal onderhoud aan je parketvloer nodig van tijd tot tijd. De toplaag van een houten vloer zal na een jaar of tien een nieuwe olie- of hardwaxbehandeling nodig hebben. Hiervoor moet je de vloer eerst schuren. Ook kan het zijn dat er door aanraking met UV-licht een lichte verkleuring waarneembaar wordt na verloop van tijd. Met een lakbehandeling kun je dit oplossen en de oorspronkelijke kleur van je houten vloer terugbrengen. Wacht na iedere behandeling ook met het terugplaatsen van kleden of matten, want de olie, wax of lak moet eerst een halfjaar inwerken om onbedoelde kleurverschillen te voorkomen.

Kosten houten vloer in Limburg

Voor een houten vloer betaal je circa €75,- tot €300,- per vierkante meter. Alleen massief parket en lamelpakket zijn iets goedkoper hierbij. De bovengenoemde prijzen worden bepaald door diverse aspecten, zoals de houtsoort en het type parketvloer dat je wilt. Denk ook aan bijkomende kosten, zoals een geschikte ondergrond en eventuele plinten voor de afwerking. Wilt u een specifieke prijsopgave weten? Neem dan online contact met ons op of kom langs in onze showroom.

houten vloeren
parketvloer

Houten vloeren in Limburg vind je bij Abitare

Met een ruim assortiment aan hoogwaardige materialen en vakmanschap op maat, kunnen klanten vertrouwen op de expertise van Abitare om een houten vloer werkelijkheid te laten worden in je huis. Of het nu gaat om tijdloos eiken, warm notenhout of een andere specifieke houtsoort, Abitare staat garant voor kwaliteit en precisie in elke plank. Verfraai je leefruimte en investeer in duurzame elegantie door te kiezen voor een op maat gemaakte houten vloer van Abitare. Wil je liever een onderhoudsarmere vloer? Kies dan voor PVC vloeren, die de voordelen van houten vloeren combineren met hun eigen voordelen, zoals minder onderhoud en duurzaamheid.