De verschillende soorten badkamer stijlen
Andere blogs:
Thom
De stijl die je toepast in je badkamer is bepalend voor de ambiance die je vertrek uitstraalt. Er zijn veel verschillende badkamer stijlen, waarvan sommige meer bekend dan de andere. Sommige mensen kiezen zelfs voor een mix van deze stijlen. Een badkamerstijl moet aansluiten op jouw wensen en smaak. Kies daarom voor een stijl waarbij jij je prettig voelt. In dit artikel behandelen we een aantal bekende badkamer stijlen, zodat je weet wat er is en jij op basis hiervan een gerichte keuze kunt maken.
Inhoudsopgave
Welke badkamer stijlen zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten stijlen die je in de badkamer kunt toepassen. Wij laten je de twintig populairste hieronder zien:
- Luxe badkamers
- Japandi badkamers
- Wellness badkamers
- Industriële badkamers
- Landelijke badkamers
- Scandinavische badkamers
- Hotel chique badkamers
- Exclusieve badkamers
- Moderne badkamers
- Badkamers met hout
- Klassieke badkamers
- Retro badkamers
- Visgraat badkamers
- Natuurlijke badkamers
- Tijdloze badkamers
- Bohemian badkamers
- Engelse badkamer
- Ton-sur-ton badkamers
- Mozaïek badkamer
- Ensuite badkamer
Er zijn nog vele andere stijlen en combinaties van stijlen mogelijk bij een badkamer. De keuze is werkelijk reuze.
Hotel chique badkamer
Een badkamer in de hotel chique stijl is de laatste jaren in populariteit gestegen. Deze exclusievere badkamerstijl kenmerkt zich door luxueuze badkamerelementen, die je normaal alleen in vijfsterren hotels terugvindt. Denk hierbij aan gouden kranen, marmeren tegels en zachte stoffen. Kenmerkend voor een hotel chique badkamer zijn de warme en stijlvolle kleuren, zoals bordeauxrood of donkergroen.


Ensuite badkamer
Een ensuite badkamer is wel een zeer bijzondere badkamerstijl. Bij een ensuite badkamer wordt de badkamer bij de slaapkamer getrokken. Hierdoor liggen badkamer en slaapkamer dus in een vertrek. Dit kan een open ruimte zijn of afgescheiden worden door een kleine afscheiding, zoals een schuifdeur. Dit is een van de kleine badkamerstijlen die je ruimte groter maakt. Zo heb je nooit meer irritaties over je te kleine badkamer.

Japandi badkamers
Een zeer grote trend bij de badkamerstijlen is de Japandi inrichting. De Japandi badkamerstijl is een mengelmoesje van een Scandinavische, minimalistische en Japanse inrichting. Het is over het algemeen een rustige inrichting van je badkamer met pasteltinten, houten materialen en organische vormen. Hierdoor heeft deze badkamerinrichting ook een hoog speels karakter.
Luxe badkamer
De naam zegt het al, maar de luxe badkamer stijl heeft elegantie en comfort in gedachten. Deze badkamers worden vaak op maat ontworpen met design sanitair, exclusieve materialen en technologische snufjes. Daarom zul je van een luxe badkamer nooit exact dezelfde vinden bij iemand anders. Bij luxe badkamers zie je vaak hoogwaardige tegels van natuursteen terug gecombineerd met strak en modern sanitair van topmerken.



Wellness badkamer
Bij een wellness badkamer wordt er nog meer aandacht besteed aan het ontspanningselement dat een badkamer moet bevatten. Het is meer dan een ruimte om in te douchen. Een wellness badkamer is ook een van de populairste kleine badkamer stijlen vanwege de luxueuze elementen, die niet veel plek hoeven in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een regendouche, gebruik van materialen als natuursteen en donkere houtsoorten, aromatische geuren en spa accessoires.

Hoe kies je de stijl voor jouw badkamer?
Dit artikel laat slechts een aantal populaire badkamer stijlen zien, maar er zijn nog meer stijlen op te noemen, zoals beige badkamers, zwarte badkamers en minimalistische badkamers. Hoe weet je echter welke stijl bij jouw badkamer past? Hoe kies je de juiste stijl? Ter afsluiting van dit artikel nog een aantal tips om de juiste badkamer te kiezen:
- Zet je wensen en behoeften op papier.
- Wil je een ligbad?
- Welke materialen wil je gebruiken?
- Wil je een inloopdouche of douchecabine?
- Hoe moet de douchewand uitzien?
- Welke badkamermeubels passen bij de beoogde stijl?
- Kies voor genoeg opbergruimte.
- Welke toilet past bij de beoogde badkamerstijl?
- Welke wand- en vloertegels passen bij de stijl van de badkamer?